Een bitcoin kopen

Zoals eerder vermeld, vereist het opslaan en gebruiken van Bitcoins portefeuillesoftware of een online servic . De portefeuillesoftware heeft behoorlijk wat schijfruimte nodig en je moet een Bitcoin-verkoper vinden om de daadwerkelijke valuta te verkrijgen. Een online portemonnee daarentegen maakt het hele proces veel eenvoudiger. Als gevolg hiervan gaan we ons op dat proces concentreren. Volg deze stappen om een online portemonnee in te stellen en uw eerste Bitcoin te kopen:

Meld u aan voor een online service zoals My Wallet (VK) of Coinbase (VS) om een portemonnee te maken. Voor deze instructies gebruiken we Coinbase omdat ze een eenvoudig, geïntegreerd aankoopproces bieden met tweefactorauthenticatie voor extra beveiliging.

Klik in het linkermenu op “Gelinkte accounts” en voeg een bankrekening toe. Het kan enkele dagen duren voordat Coinbase een bankrekening heeft gekoppeld, dus als u van plan bent Bitcoins te kopen, moet u vooruit plannen.

Zodra uw account helemaal is gekoppeld, klikt u op de link Bitcoins kopen / verkopen. De pagina gaat standaard naar het gedeelte Bitcoins kopen, dus voer gewoon het nummer in dat je wilt kopen, kies je bankrekening (als je er meer dan één hebt gelinkt) en klik op de knop Bitcoins kopen. Het kan enkele dagen duren voordat de transactie is voltooid, maar u ontvangt een melding wanneer de Bitcoins veilig naar uw portemonnee zijn overgemaakt.

Het aankoopproces kost niet veel moeite, maar veeleer veel wachten. De wisselkoers van Bitcoin verandert in de loop van de tijd, dus terwijl u op het moment van schrijven $ 75,93 USD moet uitgeven voor slechts één, kunt u ze volgende maand goedkoper vinden. Natuurlijk kunt u Bitcoin tegenkomen voor de kosten van uw CPU-cycli door in plaats daarvan deel te nemen aan het mijnproces.

Bezoek www.bitcoinexchangenederland.nl voor meer informatie over verkoop bitcoins.